Σελίδες

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Δικαίωση για το Επίδομα Εξομάλυνσης! Χορηγείται και η διαφορά που έχανε ο συνάδελφος που βρισκόταν σε κατάσταση διάζευξης ή διάστασης.

Συνάδελφοι η Συνδικαλιστική Μάχιμη Συσπείρωση σας ενημερώνει ότι ο δικαστικός αγώνας που ξεκίνησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής πριν 16 χρόνια με τον Νομικό μας Σύμβουλο κ. Σκαμπαρδώνη Βάιο  και αφορά το Επίδομα Εξομάλυνσης δικαιώθηκε.


  Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών με την από 11/12/14  υπ’ αριθ. 74ΑΡΗ-6Τ8 Εγκύκλιό του με θέμα:


«Παροχή οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή των  διατάξεων του άρθρου 86 του Ν.4307/2014»  εξομοιώνει αφενός το Επίδομα Εξομάλυνσης και για τους 2 συζύγους (Αστυνομικούς – Στρατιωτικούς)

και αφετέρου χορηγεί τη διαφορά που έχανε ο αστυνομικός η στρατιωτικός που βρισκόταν σε κατάσταση διάζευξης ή διάστασης.

          Καταργείται επίσης η διάταξη της παρ. 3 (δ’ εδάφιο) του άρθρου 51 του Ν. 3205/2003 και το συγκεκριμένο επίδομα ορίζεται για τους αστυνομικούς - στρατιωτικούς με τέκνα στο ίδιο ποσό των 212,94 € και ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης το λαμβάνουν και οι δύο και επίσης ς ο αστυνομικός η στρατιωτικός που είναι σε διάσταση ή διάζευξη και δεν έχει την επιμέλεια των τέκνων του.
Τέλος επισημαίνουμε ότι τρία μέλη της παράταξής μας, ο  Σωκράτης Μάγκας ο Δημήτρης Καραγιαννόπουλος και ο Γεώργιος Ψαλίδας μετείχαν στο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής που  έλαβε την ορθή απόφαση προκειμένου να ξεκινήσει ο  αγώνας για την δικαστική διεκδίκηση.


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.
Συνδικαλιστική Μάχιμη Συσπείρωση (Σ.Μ.Σ.


7 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΕΙΜΑΙ ΖΙΑΓΕΥΓΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΙΚΙΑ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε ο δικηγόρος που κέρδισε την συγκεκριμένη αγωγή μας ενημέρωσε ότι το δικαιουνται όλοι οι διαζευγμένοι ειδικά αν πληρώνουν διατροφή.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Ποια αγωγη ήθελα ναξερα κέρδισε. Αφού ο νόμος δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο.

      Διαγραφή
  2. Πολυ ωραία οι διαζευγμένοι συνάδελφοι που πληρώνουν διατροφή τι;! Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ισχυει για τους διαζευγμενους. Παραπληροφοριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ισχυει για τους διαζευγμενους. Παραπληροφοριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή